Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
21.04.2024 07:50

Alejí klenů kolem rybníků

 Krucemburk – Staré Ransko – Ždírec n. Doubravou. Délka 7 km. Odj. 7:53 ČD. Návrat 14:00, 16:06 ČD. Ved: Květa Janáčková. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

21.04.2024 07:55

Meandry Struhy

Veselí - Lepějovice - Meandry Struhy - Bílý kopec - Kokešov – Opočínek. Délka trasy 8 km / 13 km. Odjezd 7:58 ČD, návrat 12:47 / 15:15 Bus MHD č.15. Ved: L. Kvapilová.  Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 07:50

Krajinou evropského rozvodí Labe - Dunaj

Čachnov – Zámecká studánka – Karlštejn - Svratka. Délka trasy 7,5 km. Odjezd 7:53 ČD. Návrat Bus + ČD 16:02. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 08:35

Zřícenina hradu Rýzmburk

Olešnice /okr. Náchod / - Rýzmburk - Starkoč . Délka trasy 14 km. Odjezd 8:35 ČD, návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

04.05.2024 14:00

Pardubická náměstí - trolejbusový výlet do historie

Masarykovo nám. – nám. Jana Pernera – nám. Legií – nám. Dukelských hrdinů – Zborovské nám. – nám. Republiky – Smetanovo nám. – Schwarzovo nám. – Komenského nám. – Pernštýnské nám. – Lázně Bohdaneč

Historickým trolejbusem Škoda 9Tr.

Sraz účastníků na zastávce MHD Třída Míru (u záchodků).

A zejména pro ty nejmenší: cestou zastávka na BOŽÍ ZMRZKU.

Jízdné ve výši 50 Kč se platí při nástupu do trolejbusu.

typ akce: Výlety do historie

Archiv aktualit

Tomáš Jiránek předkládá veřejnosti překroucená fakta !!!

obrázek k článku Pardubický deník uveřejnil v tomto týdnu článek, v němž cituje názory autora projektu revitalizace Tyršových sadů Tomáše Jiránka. Bohužel se zde objevují nepravdivé a zavádějící údaje. Článek vyšel v Pardubickém deníku pod názvem "Petiční výbor prý předkládá veřejnosti překroucená fakta".
Není totiž pravdou, jak je uvedeno v článku Pardubického deníku, že by Klub přátel Pardubicka inicioval ani se jakkoliv podílel na petici proti kácení Tyršových sadů. Je to tedy paradoxně právě pan Jiránek, který veřejnosti předkládá překroucená fakta. Proti jeho slovům v Pardubickém deníku se konec konců ohradil i předseda Klubu přátel Pardubicka ing. Jan Linhart: "Jako předseda Klubu přátel Pardubicka se ostře ohrazuji proti lživému tvrzení architekta Jiránka, které bylo zveřejněno ve včerejším Deníku, že Klub byl tím, kdo inicioval ve městě petici proti kácení stromů v Tyršových sadech. Klub přátel Pardubicka zpracovat podnět k ČIŽP na posouzení oprávněnosti kácení, které se i k našemu překvapení ukázalo tak chybné, že nadřízený orgán, kterým je Mgistrát města Pardubic ho musel zrušit. Tvrzení pana Jiránka o působení KPP jenom podtrhuje snůšku smyšlenek a demagogických tvrzení, které z jeho článku trčí," uvádí se v prohlášení zaslaném redakci Pardubického deníku.

Je však nicméně pravdou, že to byl právě Klub přátel Pardubicka, kdo poslal podnět k prošteření kácení stromů u České inspekce životního prostředí, která následně kácení stromů zastavila. Klub přátel Pardubicka tak stojí za tím, že se podařilo tento nepovedený a k Pardubicím bezohledný projekt zatím alespoň zastavit před jeho realizací a to je pro občany tohoto města rozhodně dobrá zpráva.
Ze slov pana Jiránka v Pardubickém deníku je patrné, že nezná Pardubice a jeho obyvatele. Tyršovým sadům se totiž ve městě odjakživa přezdívá "Jiřinky" a pokud si pan Jiránek myslí, že jeho pojmenování "Podzámecký park", které se v souvislosti se svým projektem snaží obyvatelům tohoto města neustále vnucovat, se uchytí, tak to je na velikém omylu...

O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem