Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
21.04.2024 07:50

Alejí klenů kolem rybníků

 Krucemburk – Staré Ransko – Ždírec n. Doubravou. Délka 7 km. Odj. 7:53 ČD. Návrat 14:00, 16:06 ČD. Ved: Květa Janáčková. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

21.04.2024 07:55

Meandry Struhy

Veselí - Lepějovice - Meandry Struhy - Bílý kopec - Kokešov – Opočínek. Délka trasy 8 km / 13 km. Odjezd 7:58 ČD, návrat 12:47 / 15:15 Bus MHD č.15. Ved: L. Kvapilová.  Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 07:50

Krajinou evropského rozvodí Labe - Dunaj

Čachnov – Zámecká studánka – Karlštejn - Svratka. Délka trasy 7,5 km. Odjezd 7:53 ČD. Návrat Bus + ČD 16:02. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 08:35

Zřícenina hradu Rýzmburk

Olešnice /okr. Náchod / - Rýzmburk - Starkoč . Délka trasy 14 km. Odjezd 8:35 ČD, návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

04.05.2024 14:00

Pardubická náměstí - trolejbusový výlet do historie

Masarykovo nám. – nám. Jana Pernera – nám. Legií – nám. Dukelských hrdinů – Zborovské nám. – nám. Republiky – Smetanovo nám. – Schwarzovo nám. – Komenského nám. – Pernštýnské nám. – Lázně Bohdaneč

Historickým trolejbusem Škoda 9Tr.

Sraz účastníků na zastávce MHD Třída Míru (u záchodků).

A zejména pro ty nejmenší: cestou zastávka na BOŽÍ ZMRZKU.

Jízdné ve výši 50 Kč se platí při nástupu do trolejbusu.

typ akce: Výlety do historie

Archiv aktualit

NA VYBRANÝCH AKCÍCH U PŘÍLEŽITOSTI 50. VÝROČÍ KPP BUDOU MÍT ČLENOVÉ KLUBU PŘEDNOST. PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE JIŽ NYNÍ

obrázek k článku Klub přátel Pardubicka v rámci letošních oslav půl století své existence chystá celou řadu zajímavých akcí pro širokou veřejnost. Chystáme však několik vybraných akcí, na nichž chceme účast nabídnout přednostně členům Klubu přátel Pardubicka. Na tyto akce je možné se již nyní přihlásit v kanceláři Klubu přátel Pardubicka.

- V sobotu 30. května od 14 hodin pořádáme akci nazvanou "Tajemné Pardubice". Jedná se o návštěvu podzemních prostor kostela Panny Marie, protiatomového krytu pardubického zámku a zdymadla na Labi v Pardubicích. K účasti na této akci se mohou členové KPP hlásit v kanceláři Klubu přátel Pardubicka. Počet účastníků je omezen. 


- Ve čtvrtek 11. června od 17 hodin chystáme exkurzi do pardubického pivovaru spojenou s možností pohoštění ve Staročeském salonku pivovaru. Akce ponese název „Večer pardubických Dobrodějů“. Součástí akce bude prohlídka výrobních prostor pardubického pivovaru. Naši spolupracovníci "roznašeči" se mohou této exkurze zúčastnit zdarma, pro ostatní je vstup zpoplatněn částkou 100 Kč. Součástí bude také možnost bohatého občerstvení a volné zábavy ve Staročeském salonku pardubického pivovaru. Na tuto akci se možné již nyní se přihlásit v kanceláři KPP.


- V sobotu 20. června pořádáme exkurzi na pardubické letiště spojenou s návštěvou leteckého muzea Jana Kašpara. Akce nese název „Pardubice – kolébka letectví“. Na tuto akci je možné se zaregistrovat již nyní v kanceláři KPP. Členové KPP mají přednost.


- Na sobotu 23. května chystáme autobusový výlet do Litomyšle a do barokního areálu ve Vraclavi. Připravena bude komentovaná prohlídka Litomyšle, rodné světničky Bedřicha Smetany, kostela Nalezení svatého Kříže a Portmonea – galerie Josefa Váchala. I na tuto akci je možné se přihlásit v kanceláři KPP, při registraci bude od každého účastníka vybírána částka ve výši 100 Kč. Tato částka zahrnuje cestu autobusem a komentovanou procházku po Litomyšli. Vstupy do památek si každý hradí sám.


- Na sobotu 19. září chystáme autobusový zájezd do oblasti Železných hor. Navštívíme zříceninu hradu Lichnice, Berlovu vápenku, Pařížovskou přehradu či vrch Spálava. Je možné se na tento výlet registrovat v kanceláři KPP, při registraci bude od každého účastníka vybírán poplatek ve výši 100 Kč, který zahrnuje pouze cestu autobusem. Vstupy do památek si každý hradí sám.


-Na pátek 6. listopadu od 18 hodin chystáme Společenský večer Klubu přátel Pardubicka ve výstavním centru Ideon. Všichni členové jsou srdečně zváni.


Úřední hodiny v kanceláři Klubu přátel Pardubicka v Klášterní ulici jsou vždy v úterý a ve čtvrtek mezi 10 - 12 a 13 - 17 hodinou. Bližší informace Vám ochotně podáme na emailové adrese info@kppardubicka.cz

 


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem