Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

03.04.2024 18:00

Archeologický průzkum v Pardubičkách

Přednáška Mgr. Tomáše Čurdy. Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského náměstí. Vstup zdarma, veřejnost zvána.

typ akce: Hovory o Pardubicku

06.04.2024 14:00

Komentovaná prohlídka Automatických mlýnů

Pročleny Klubu přátel Pardubicka. Sraz před areálem Automatických mlýnů. Vstupné 200 Kč / 140 Kč zlevněné. Přihlásit k účasti je možné v kanceláři Klubu přátel Pardubicka v úterý nebo ve čtvrtek 10-12 a 14-17 hodin.

typ akce: Výlety do historie

17.04.2024 18:00

Nálety na Pardubice

Přednáška k 80. výročí spojeneckých náletů na Pardubice v roce 1944. Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenckého náměstí. Vstup zdarma.

typ akce: Hovory o Pardubicku

Archiv aktualit

Z Výroční členské schůze Klubu přátel Pardubicka

obrázek k článku Ve čtvrtek 28. dubna se v Kongresovém sále Domu techniky v Pardubicích konala Výroční členská schůze Klubu přátel Pardubicka. Zde byla zhodnocena činnost Klubu za uplynulý rok a nastíněny plány do budoucna. Jednalo se současně o schůzi volební, jelikož skončilo čtyřleté funkční období Výboru Klubu. Jak ve svém vystoupení upozornil končící předseda Klubu přátel Pardubicka ing. Jan Linhart, je škoda, že činnost Klubu je dle jeho názoru nedostatečně finančně podporována pardubickou radnicí, vzhledem k tomu, jaký je rozsah činnosti spolku pro pardubickou veřejnost.

Svou činnost ve Výboru Klubu přátel Pardubicka na schůzi ukončilo hned několik jeho členů. Vedle ing. Jana Linharta již nebude ve Výboru Klubu působit Jarmila Skalická, Zdena Heranová a Dagmar Richtarová. V činnosti budou i nadále pokračovat ing. Marcela Timarová, Naďa Štolovská, Zdena Březinová, Jiří Kotyk, Vítězslav Haupt, Jiří Skotnica a Jan Řeháček. Nově byli do Výboru Klubu zvoleni ing. Alena Milatová, která bude mít na starost pokladnu spolku, novou místopředsedkyní Klubu je ing. Petra Sůrová, do Výboru Klubu byli nově zvoleni Vít Sádovský a Dominik Barták. Novým předsedou Klubu přátel Pardubicka na následující čtyři roky je Jan Řeháček.

Dosavadní předseda Klubu přátel Pardubicka ing. Jan Linhart, který svou funkci zastával nepřetržitě od roku 1998, byl zvolen za čestného člena Klubu a Výroční členská schůze také odsouhlasila od roku 2023 navýšení výše členského příspěvku za fyzickou osobu na 300 Kč ze současných 200 Kč ročně.

Před závěrem více než sedm desítek účastníků schůze navštívila senátorka Mgr. Miluše horská spolu se svými kolegy z Výboru pro sociální politiku Senátu Parlamentu ČR. 

 


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem