Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Únor 2012

Klub přátel Pardubicka u příležitosti Pernštýnského roku

obrázek k článku

Letošní rok je vyhlášen Národním památkovým ústavem Pernštejnským rokem. Vzhledem k tomu, že Pardubice jsou městem spjatým s tímto šlechtickým rodem, zapojuje se hned několika akcemi do tohoto roku i Klub přátel Pardubicka. Tak například ve střeu 4. dubna se bude konat přednáška historika PhDr. J. Kotyka „Pernštejnové na Pardubicku“ . Ta se bude konat v rámci Hovorů o Pardubicku od 17 hodin v zasedací místnosti č. 216 bývalého okresního úřadu na Masarykově náměstí. Další akce pořádané Klubem přátel Pardubicka k Pernštejnskému roku:- Publikace „Kostel sv. Bartoloměje a Pernštejnové v Pardubicích“ – květen 2012.


Zveme Vás na Výroční schůzi Klubu

obrázek k článku

V úterý 21. února se ve velkém sále Domu techniky na Náměstí Republiky v Pardubicích uskuteční výroční schůze Klubu přátel Pardubicka. V programu nebude chybět zpráva o činnosti KPP v uplynulém roce, účastníci budou seznámeni s hospodařením Klubu přátel Pardubicka v loňském roce, ale dozvědí se také něco o tom, co Klub přátel Pardubicka chystá v letošním roce např. jaká bude letos náplň Zpráv Klubu přátel Pardubicka, o čem budou letošní Hovory o Pardubicku, jaké publikace se chystá Klub přátel Pardubicka vydat či jak přispěje Klub k letošnímu Penštejnskému roku. Chybět nebude ani kulturní program či diskuse. Na setkání s Vámi se těší výbor Klubu přátel Pardubicka.


Jack Rozparovač

obrázek k článku

Zajímavou přednášku slibují tradiční „Hovory“ Klubu přátel Pardubicka. Ve středu 22. února od 17 hodin totiž bude PhDr. Petr Borovec hovořit o legendární postavě britského podsvětí Jacku Rozparovači. Chybět nebude ani projekce historických fotografií. Přednáška „Jack Rozparovač“ se bude konat od 17 hodin v zasedací místnosti v prvním patře bývalého okresního úřadu na náměstí Republiky. Zvána je široká veřejnost, vstup je zdarma.


Videokronika města roku 1997 – 2. část

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá ve středu 8. února další pokračování z cyklu Hovory o Pardubicku. Tentokrát se bude jednat o pokračování videokroniky města z roku 1997. Přijďte si zavzpomínat na to, čím žily Pardubice před patnácti lety. Ať to již byly povodně nejen na Pardubicku nebo otevření kostela sv. Bartoloměje po rekonstrukci. Projekce druhé části videokroniky města roku 1997 se koná od 17 hodin v zasedací místnosti v prvním patře bývalého okresního úřadu na náměstí Republiky. Zvána je široká veřejnost, vstup je zdarma.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem