Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Září 2009

Co chystá Klub přátel Pardubicka?

obrázek k článku

Po letních prázdninách zahájil Klub přátel Pardubicka další sezónu. O turistickém soustředění či právě probíhající výstavě v informačním centru jsme již informovali. S dalšími záměry na následující měsíce však své členy i příznivce členové výboru KPP informovali na prvních poprázdninových Hovorech o Pardubicku ve středu 16. září. Tak kupříkladu turistický odbor chystá v průběhu podzimu několik zajímavých výletů. Turisté se kupříkladu mohou těšit na výlet za partyzány do Bohdanče, po stopách Jaroslava Haška či za pohádkami do Jičína. Spolu s přírodovědnou sekcí KPP nebude v prosinci chybět ani tradiční výšlap na Kunětickou horu.


Premiéra filmu o Zlaté přilbě

obrázek k článku

V pořadí 129. Hovory o Pardubicku nabídnou premiérově projekci filmového dokumentu o šedesáti ročnících světoznámého plochodrážního závodu o Zlatou přilbu. Autorem filmu je Jaroslav Novák a dokument mapuje závod od nejstarších dob až po současnost. Film ukazuje klání o cennou trofej i z pohledu, který zůstává oku běžného diváka ukryt. Součástí filmu jsou unikátní filmové záběry ještě z dob, kdy se závod jezdil na Dostihovém závodišti, součástí filmu je i nahlédnutí na výrobu samotné zlaté přilby, vyznání dlouholetého startmaršála Ladislava Živného či rozhovor s Mariánem Jiroutem o osobnostech závodu. Spolupořadatelem je informační centrum Pardubice Region Tourism. Projekce hodinového snímku začíná ve středu 23. září od 17 hodin v prvním patře informačního centra vedle Zelené brány, vstup je zdarma.


Znáte své město?

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá výstavu historických a současných fotografií, které dokumentují, jak se za posledních sto let proměnila tvář města a jeho zákoutí, kterými denně procházíme. Výstavu naleznete v přízemí informačního centra vedle Zelené brány. Iniciativa k uspořádání výstavy vzešla od dlouholetého člena KPP Miloslava Huňáčka. Ten však bohužel kvůli zdravotním komplikacím nemohl přípravu výstavy dokončit a tak se samotné realizace ujali další členové Klubu přátel Pardubicka


Evropský spolkový dům nyní v akci !

obrázek k článku

S koncem prázdnil se činnost Klubu přátel Pardubicka opět rozjíždí naplno. Dokončují se přípravy na výstavu fotografií, která bude 14. září zahájena v prostorách informačního centra, a která připomene obyvatelům i návštěvníkům města zajímavé pohledy na nejrůznější místa Pardubic a jejich proměny. Turistický odbor KPP se chystá na turistické soustředění, kam odcestuje 12. září, přírodovědná sekce zase chystá na 19. září návštěvu jediné vinice na Pardubicku, která se nachází na úpatí Kunětické hory. Velmi výhodně však nyní mohou nakoupit také návštěvníci našeho E-shopu. Od nynějška až minimálně do konce října dostane každý nakupující, který v E-shopu KPP nakoupí zboží v celkové hodnotě minimálně 100 Kč v rámci jednoho nákupu navíc zcela zdarma celobarevnou brožuru z edice AB – Zet Pardubicka Evropský spolkový dům – Občanská záložna.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem