Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Květen 2020

Z vycházky do Kutné Hory

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal v neděli 31. května turistickou vycházku z Poličan do Kutné Hory. Vycházka probíhala za drobného deště a byla zakončena návštěvou výstavy Jiřího Trnky. Nabízíme několik fotografií z vycházky


Turistický výlet z Políčan do Kutné Hory bude zakončen na výstavě o Jiřím Trnkovi.

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá pro své platící členy turistickou vycházku do okolí Kutné Hory. Odjezd je v 8 hodin vlakem ČD z pardubického hlavního nádraží, sraz účastníků je v 7:40 hodin v hale nádraží. Výlet bude zakončen ve Středočeské galerii Kutná Hora, kde bude možnost návštěvy prodloužené výstavy o Jiřím Trnkovi.


Autogramiáda v železničním Museu

obrázek k článku

Autoři Martin Navrátil a Oldřich Čížek Vás zvou na autogramiádu nové publikace, která se uskuteční v rámci běžné otevírací doby železničního Musea Rosice n.L. v tuto sobotu dne 30.5.2020 v čase 10:00 – 12:00 hod. Dílo je žhavou novinkou pro všechny příznivce železnice a historie Pardubic. Dozvíte se mnoho zajímavého o nádraží v Pardubicích, Rosicích, ale i o zastávkách nesoucích ve svém názvu Pardubice, včetně přesahu do Stéblové a Kostěnic. Formát A5, plnobarevná obálka, 130 stran, 180 fotografií a vyobrazení. Některé fotografie nebyly doposud publikovány. Všichni jsou srdečně zváni.


Z turistické vycházky na Libický vrch

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal v neděli 24. května turistickou vycházku do okolí Velkého Oseka. Výletu se zúčastnilo 19 turistů a délka trasy byla necelých 11 km. Nabízíme fotografii z výletu.


Z Ratboře do Kutné Hory

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal po dvouměsíční pauze způsobené epidemií koronaviru v neděli 17. května turistickou vycházku z Ratboře přes Suchdol do Kutné Hory. Nabízíme několik fotografií od Jiřího Skotnici.




Od příštího týdne Klub přátel Pardubicka opět obnovuje svou činnost

obrázek k článku

Od příštího týdne Klub přátel Pardubicka opět obnovuje svou činnost. Otevřena tedy bude opět kancelář Klubu přátel Pardubicka v Klášterní ulici v Pardubicích. Úřední hodiny však budou až do odvolání zkráceny na úterky a čtvrtky mezi 10-12 a 14-16 hodinou. Zároveň si dovolujeme upozornit, že termín pro úhradu členských příspěvků na letošní rok je prodloužen do konce května. Prosíme návštěvníky kanceláře Klubu přátel Pardubicka, aby respektovali zvýšená hygienická opatření a aby si pro případ potřeby podpisu s sebou do kanceláře nosili svou vlastní tužku.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem